keskiviikko 24. elokuuta 2016

Anne, Heli, Kirsi ja Helena ehtivät jo

Onhan tämä hassua!

Olen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja viime vuosituhannelta. Harjoitutan perin perinteistä oppiainetta yläkoulussa, ainetta jossa ei juuri tarvita muuta liikkuvaa kuin vikkelä äly ja viuhuva kynä. Ja silti olen saanut olla mukana jo vaikka missä!

4.11.2015 olin jo pitänyt Liikkuva koulu -toiminnan alla työpajaa valtakunnallisilla päivillä Hämeenlinnassa. Sen ja kaupunkimme toiminnan esittelyyn liittyvän puheenvuoroni (jota Liedeksen Juha kuvailee Kaisan leukojen lonksunnaksi - lämmöllä) seurauksia lienevät muut.

Anne värväsi minut Kuopioon 16.2.2016 kertomaan, miten hääräilen koulullani. Savoon pääsen uudestaan 28.9., kun Mikkelissä pidän työpajan Liikkuvan koulun alueellisessa seminaarissa.

Heli, Aineenopettajain liiton edustaja, toimitti minut Tampereelle, jossa ao. yhdistys järjesti 9.4. oikein monipuolisen päivän meille aineenopettajille, joita olisi voinut olla paikalla enemmänkin. Siellä vedin työpajan, jossa vaihdoimme ideoita puolin ja toisin.

Kirsi taas soitteli, kun 13.4. tarvittiin legendaariselle Maarit Korhoselle äkkipaikkaajaa. Onneksi Kirsillä oli asiantuntija, tutkija Heidi Syväoja Likesistä, kertomassa kovaa faktaa ja sitten minä, jolla arkisempi näkemys yläkoulusta.

Liito-lehti lähestyi myös. Kesän korvalla ilmestyi muutama minunkin rivini siinä.

Helena koostaa kirjaa, jossa toiminnallisia opetusmenetelmiä esitellään. Siihen pääsin kesäkuussa osalliseksi. Ja nyt syksyllä 2016 tuo teos ilmestyy.

Kiitos teille, rohkeat naiset! Arki antaa paljon, kun siihen heittäytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti