keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Koska ME

22.9.2016 pääsin tutustumaan Hämeen Liikunnan ja Urheilun kautta Janakkalan kunnan kahteen pieneen kouluun, Viralaan ja Tarinmaahan. Olin vetämässä heille Liikkuva Koulu -koulutusta Viralan koululla.

Voi, mikä tunnelma! Kaikki opettajat positiivisuutta ja realismia pullollaan, ideoita täynnä! Molemmissa kouluissa jo arkipäivää oli liikunnallistettu aamulenkeillä, tavaroiden ja tarkistuskirjojen sijoittelulla, tunneille valituilla työtavoilla.

Parin yhteisen tunnin aikana kävi ilmi, että ME riittää. Tehdään yhdessä ja meille - tämä tavoitteena ja ohjenuorana koulupäivän muuttaminen liikkuvammaksi ja toiminnallisemmaksi onnistuu varmasti.

Kouluilla on yhteensä kuusi opettajaa, joita arki kiskoo moneen suuntaan. Silti tänään ei ollut yhtäkään estettä, sillä ajattelu oli siirtynyt suoraan siihen, miten teemme. Oppilaiden kanssa yhdessä, yhdessä molempien koulujen väen kesken.

Olisikohan kummassakaan koulussa käyttöä yhdelle koulumummolle, joka tykkää myös jalkapallosta, hyppynaruista, keppihevosista, hassuttelusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti