tiistai 4. huhtikuuta 2017

Kieli kyykyttää valtakunnallisessa seminaarissakin

Valtakunnallinen Liikkuva koulu -seminaari järjestettiin 3.-4.4.2017 Helsingissä. Paikalle oli ilmottautunut täysi tupa, 600 vierasta. Yhteistä ohjelmaa, työpajoja, luentoja, ideatori sekä virkisteet takasivat todennäköisesti jokaiselle jotakin, mistä ammentaa työssään.

Oma osuuteni toteutui sekä suurella lavalla että työpajana. Yksi seminaarin pääteemoja oli oppilaiden osallisuus kouluarjessa. Tästä näkökulmasta neljä Aktivaattoriamme ja minä vedimme noin 20minuutin Kahoot-kysymyssarjan, joka toivottavasti konkreettisilla pylväillä havainnollisti mm. sitä, kuinka paljon enemmän tilaisuudessa oli luokan- kuin aineenopettajia.

Huikean Pekka Paappasen vuoro oli muistuttaa meitä mm. siitä, kuinka suunnittelemme liikaa. On tartuttava hetkeen! Ja moni asia hoituu parilla puhelinsoitolla. Näistä hetkiin tarttumisista saimme monta esimerkkiä.

Ennen työpajoja vuorossa oli se, mitä enitin jännitin: upean ruotsin- ja englanninopettaja-kollegani Tove Nuoritalon vetämä 9-luokan poikien tanssiryhmä. Tekemisen meininki ja ilo välittyivät taatusti kaikille!

Oma pajani Kieli kyykyttää toteutui täydet viisi kertaa keräten hämmentävät sata kuulijaa. Heille koitin antaa jotakin konkreettista evästä koulutyöhön. Todella moni ehti kertoa myös omista toiminnallisista työtavoistaan.


Nyt kotona kassi on tyhjennetty, ainepino lukematta ja oma työlaukku pakattu. Huomenna arkeen yläkoululaisteni luo. Unelmahommaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti